Karen Christina
PRESSE

Artikel. Fordommen er, at de er skrøbelige, Men Generation Z kan forbedre arbejdsmiljøet for alle


3.maj  2024. 


Britt Lindemann fra Dagens medicin har skrevet en nuanceret og top relevant artikel om ledelse på tværs af generationer.


Den yngste generation på arbejdsmarkedet, Generation Z, er optaget af at gøre en forskel og har brug for flade strukturer og mere individuel ledelse, siger ledelseskonsulent Karen Christina Spuur. Nøglen til at holde på dem, er personlig og faglig udvikling.


Artiklen er bag betalingsmur. Der er gratis prøveabonnement ;)
Podcast. Hvad forventer Generation Z af deres arbejdsliv? Hvor opstår friktionerne på tværs af generationer?

2. maj 2024. 


Market Connect inviterede mig i studiet med Klaus Thodsen til et snak om generationernes forventninger til deres arbejdsliv.


Hver generation har sine egne kendetegn og sin egen betegnelse. I disse år hører vi meget om de såkaldte babyboomere, der er født mellem 1946 og 1966, og som blev fulgt af Generation X, der er født mellem 1967 og 1979. Efter dem kom Generation Y, og så kommer Generation Z, der i disse år bevæger sig fra skolesystemet og ind på arbejdspladserne.


“Z’erne er opvokset med forældre, spurgt ind til dem om deres følelser og tanker. De har haft en større form for indflydelse på familiens beslutninger, og er generelt blevet taget med på råd. De har nogle klare og anderledes forventninger til det arbejdsliv og den ledelse, de selv mener, de har brug for.”Artikel. Ny ledelsestankegang vinder indpas." Når man forstår hinanden, opstår magien". IT Watch

4. april 2024. 


IT Watch sætter fokus på generationsledelse. I den forbindelse har journalist Claus Skovman lavet  en artikel på baggrund af interviews  med Susanne Sønderskrov fra Epico og undertegnede. 


”Det handler om at være inkluderende og få de forskellige generationer til at arbejde sammen. Det er der, magien opstår,” siger Susanne Sønderskov, der oplever et stigende fokus på generationsledelse blandt Epicos kunder i it-branchen.
Artikel. Sådan motiverer du fem forskellige generationer. Skrevet af Anna Krogh Glerup, Lederweb 

4. marts 2024.


Ved du, hvad der motiverer hver enkelt medarbejder i dit team? Det er sjældent, at medarbejderne motiveres på samme måde eller af de samme årsager. Personprofil og livsfaser spiller naturligvis ind, men alder kan også have betydning for, hvad der motiverer.


Læs her, hvordan du bedst motiverer medarbejderne – ud fra hvilken generation de er fra.


Artikel. Mental sundhed på tværs af generationer.

Udgivet af Komiteen for sundhedsoplysning. 

26. februar 2024.


For at skabe et effektivt og harmonisk arbejdsmiljø, med mental sundhed og trivsel for alle generationer, vil det være nødvendigt at forstå og håndtere de udfordringer, der opstår på grund af disse forskelle.


Generationsbevidst ledelse kræver indsigt i generationskendetegn, egne og andres bias, psykologisk tryghed og øje for det enkelte individ. Læs artiklen og en introduktion til emnet.


Artikel. Frederik og generation klima forandrer snart dit arbejde. Udgivet af Djøfbladet. Af journalist Eva Bøgelund

23. februar 2024.


Frederik Bjørnbak jagter mening. På den måde ligner han sine jævnaldrende.

De retter ikke bare ind efter chefens ordrer, men vil altid have svar på spørgsmålet ’hvorfor?’ Det kommer til at kræve helt nye måder at arbejde på hos både kolleger og ledere, når generation klima kommer ud på arbejdspladserne. Vi har talt med Frederik og med Karen Spuur, der er ledelsekonsulent og forfatter til en bog om at få det bedste ud af de forskellige generationer på arbejdspladserne.


Podcast. Fleksibilitet er et krav for de unge

Udgivet af BFA. Inspiration til et godt arbejdsmiljø

31. Januar 2024.


BFA (Branche Fællesskab Arbejdsmiljø) sætter fokus på arbejdsmiljø i deres podcasts serie. I deres 6 udgave var fokus på unges forventning om fleksibilitet i deres arbejdsliv. Journalist Søren Svith talte med to unge om deres præferencer og behov. Selv fik jeg lov til at bidrage med  viden fra forskning og praksis. 


"Fleksibilitet og muligheden for at arbejde hjemmefra er meget vigtig fortæller Kevin Andersson på 28 og Matilde Hald på 26 i denne sidste episode i miniserien om det hybride arbejde. Kevin og Matilde er ansat i henholdsvis finanssektoren og i en kommune."


Skal vi arbejde til vi dør?

Konference planlagt af Forbyggelsessamarbejdet

31. Januar 2024.


Både pensionsalderen og efterspørgslen på arbejdskraft stiger kraftigt. Skal vi så arbejde til vi dør, spørger nogen – eller kan vi i fællesskab skabe et både sundere og længere arbejdsliv, der både tager bedre hånd om de unge og sikrer en bedre alderdom på arbejdsmarkedet.


Jeg bidrog med et oplæg fokuseret på hvad der i generation zs perspektiv kan give et langt og sundt arbejdsliv.


Artikel. Sådan leder du Gen Z-pædagoger

Udgivet af BUPL. Skrevet af Malene Mølgaaard

11. December 2023.


Generation Z kommer med voldsom energi og virkelyst. De søger mening, men de har også høje forventninger til, at de kan udvikle sig, blive en del af et fællesskab og nærværende ledelse. Det kræver meget af dig som leder, fortæller Karen Christina Spuur, der har forsket i ledelse af unge.


Foto af Hans Christian Jacobsen.


orgibev
org.ibev
Djøf konference d. 7.12-2023

Konference. Organisationer i bevægelse

Djøf og CFL var værter på en spændende konference

7. December 2023.


Organisationer er i bevægelse, vi står overfor et paradigme skifte, hvor plejer ikke bringer din organisation sikkert ind i fremtiden. Der skal ny tanker, menneskesyn, perspektiver og ledelseskompetencer til. 


Konferencen bød på et væld af perspektiver, indsigter og dialoger om organisationer i bevægelse. Selv bød jeg ind med et oplæg om

 at sætte generationerne fri, mulighederne ved at skabe synergi på tværs og  styrken i at omsætte forskelligheder til fordele.

Artikel. Unge i job er krævende, dygtige og forskellige

Kristligt Dagblad. Journalist Sally Frydenlund Cohen

2. December 2023.

Mange unge stiller flere krav til meningsfulde opgaver, trivsel, udvikling og feedback, end de mere erfarne gjorde, da de påbegyndte deres karrierer..... “Det er jo ikke noget, som Grete på 56 ikke også gerne vil have. Hun har bare ikke bedt om det. Hun er opdraget til, at når du får en opgave, så siger du ja. De unge begynder tit med at spørge hvorfor”.

Læs mere i artiklen, hvor også Noemi Katznelson og Lars Mejlby bidrager med deres indsigter fra hhv. ungdomsforskning og erhvervsliv.

Velfærdskronik. Københavns Professionshøjskole

Sådan bliver din arbejdsplads attraktiv for Gen Z.

29. November 2023.

Generation Z kommer med mange styrker og kompetencer, der ofte nedtones eller helt undlades, når ledere taler om deres UDFORDRINGER med Generation Z. 


De styrker og kompetencer Generation Z bringer ind på en arbejdsplads er afgørende for virksomheder både nu, men i særdeleshed i fremtiden. Generation Z besidder mange af de kompetencer, der kommer til at kendetegne fremtidens lederskab. De arbejdsplader, der allerede nu kan udnytte det potentiale - kan lykkedes med at skabe attraktive arbejdspladser ikke kun for Generation Z... og for alle medarbejdere på tværs af generationer. 


Kronikken er gratis og kan læses i sin fulde længde her.

Artikel fra Ledetråden. BUPL. Nr. 4. 2023

Generation Z kræver en ny ledelsesstil. Af Malene Mølgaard 

10. November 2023. side 14-17.

Generation Z stormer i ind på arbejdsmarkedet med nye krav til deres ledere og arbejdsplads. Det udfordrer samarbejdet, vagtplanen og meget andet.  


Det kan være en udfordring at forstå hinanden på tværs af generationerne. Når der kommer misforståelser grundet ukonkrete forventningsafstemning, så får vi ikke forløst potentialet, der også er ved den nye generation.

Artiklen er gratis og kan læses i sin fulde længde her.

MSBorsen2023_CLU7984
MSBorsen2023_CLU8029
KAren penger i Børsen 2
MSBorsen2023_CLU8017

Konference. Sammen om mental sundhed

9. November 2023. 

Hvordan  hjælper vi alle medarbejdere på tværs af generationer til at trives?


De spørgsmål tog vi op, da Sammen om Mental Sundhed  inviterede til konference i Børssalen hos Dansk Erhverv. Konferencier Peter Qvortrup Geisling ledte deltagerne gennem et program, der var sprængfyldt med spændende indlæg fra både forskning og praksis. 


Det var med stolthed og ærefrygt, at jeg trådte op i selskab med kloge oplægsholdere i smukke omgivelser.


Artikel fra Sygeplejesken. Nr. 11 2023, af Maria Klit

For de unge er det et valg, ikke et kald

1. November 2023. side 14-19.

Generation Z stormer i disse år ind på uddannelserne og arbejdsmarkedet. Det er nogle af dem, der skal afhjælpe sygeplejerskemanglen - og hvis lederne vil holde på dem, gør de klogt i at lære dem at kende, mener ledelses- og ungdomsforskere.


Maria Klit har interviewet mange unge fra branchen for at høre om deres håb, drømme, behov og præferencer.


Artiklen er gratis og kan læses i sin fulde længde her.


27. Oktober 2023.

Et længere interview med Laura har resulteret i en rigtig god artikel skrevet til unge fra Gen Z om forskellene på tværs af generationer, som de kan møde i en arbejdsmæssig kontekst. 


Artiklen har indbygget interaktive polls om allerede under 24 timer efter udgivelsen har 10.000+ interaktioner. 
Artikel fra DR P3 af Laura Bøge Mortensen 

Synes du også, et 8-16-job lyder som dødens pølse? Her er 5 ting, der kendetegner generation z på jobbet


10. Oktober 2023.


" Diversitet på tværs af køn, alder og kulturel baggrund er med til at styrke både fællesskabet og produktiviteten på arbejdspladsen. I artiklen får du nogle råd, der kan hjælpe dig som leder til at tænke mere bevidst over diversiteten blandt dine medarbejdere."


Artiklen er gratis og kan læses i sin fulde længde på Lederweb.


Artikel. Sådan styrker du arbejdspladsen med mere diversitet


Go´morgen Danmark

Viktoria og jeg. TV2 studiet d. 6. oktobter 2023
Viktoria og jeg. TV2 d. 6. okt
tv2. 6. okt. Interview ved Louise Wolf

6. Oktober 2023.


Go' morgen Danmark på TV2 sætter fokus på unge fravalg af virksomheder, der ikke kan eller vil imødekomme deres ønske om fleksibilitet.


Mange unges fravalg af virksomheder er en realitet, hvilket ikke harmonerer med Statministerens åbningstale til Folketinget, hvor hun beder alle yde lidt mere. Mange unge prioriterer en LIFE- WORK balance og ikke en WORK-LIFE balance. 


Victoria Sobocki og jeg var i studiet for at give vores perspektiver på området.

BLOG

Artikel. Om generation Z på Tv2.


3. Oktober 2023.

.... At hver tredje generation z'er er klar til jobskifte kommer ikke bag på ledelseskonsulent og forfatter Karen Christina Spuur, der er forfatter til en bog om ledelse af netop generation z....


Læs Laura Byager Rabøls artikel på Tv2 hjemmeside.

Bogreception. Bog og bobler. 

1. Oktober 2023.


Bogen er nu fysisk landet i Danmark og er så småt på vej ud i handlen. Den er mulig at købe fra d. 24. oktober på diverse platforme.


D. 30. oktober afholder Frydenlund og jeg selv bogreception for bogen på Frederiksberg. Hvis du har tid, lyst og mulighed for det, så kom forbi til et lille glas bobler. 


Hvis jeg er så heldig, at du kigger forbi, så skal du huske at tilmelde dig på reception@frydenlund.dk.

 

Artikel. Er quiet quitting bare et nyt buzz word?

23. September 2023.

I Dansk HRs nyeste udgave af HR Chefen (4. udgave 2023) bidrager jeg med en artikel om quiet quitting. 


Tavse opsigelser eller quiet quitting oplever mange arbejdspladser som en stigende tendens. Det giver udfordringer i organisationen og blandt de blivende kollegaer. Der er flere holdninger til, hvad tavse opsigelser er. Hvad er meningen med tavse opsigelser og hvilke årsager ligger typisk til grund? Hvad er konsekvenserne af tave opsigelser?


Min nye bog om generationsledelse bog er sendt i trykken 

August 2023.

Puha. Det lykkedes. Redaktøren er tilfredes og jeg er glad. Snart lander den nye praksisnære bog om at lede på tværs af generationer. 


I bogen får du; 

-  Viden og indsigt i de formative påvirkninger af alle generationer.

-  Tips til at skabe en attraktiv arbejdsplads for alle generationer.

-  Værktøjer til at skabe dialog og synergi på tværs af diversitet.

-  Konkrete ledergreb andre ledere har haft succes med.


Flere generationer på arbejdspladsen

Paneldebat til folkemødet 2023


D. 16 juni  2023.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening inviterede til debat om hvordan arbejdspladser gøres attraktive overfor både den 26-årige fra generation Z og den 69-årige fra generation Baby Bommers?


Jeg var i godt selskab med Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank, Nicole Offendal, Adm. direktøri Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Christina Gadeberg, HR-direktør i Nordea, Anne Waagstein, formand i Djøf Privat og Louise Hørdum, Koncerndirektør for HR i Topdanmark. 


Interview til Tv2 News 

Hvorfor fravælger unge ledervejen?   

D. 11. april  2023.

TV2 News undersøger hvorfor flere og flere unge fravælger ledervejen. Med afsæt i Ballisagers nyeste undersøgelse om emnet og forskningsrapporten fra Cphbusiness og Lederne fra 2020 belyses dagens tema. Som projektleder på forskningsprojektet var jeg glad for at kunne bidrage med vores stadig højaktuelle resultater. Det er tanskevækkende, at udfordringen kun er blevet større siden vores rapport udkom.


D. 17. marts 2023.

Generationsledelse er en udfordring for flere virksomheder.

Kan man overhovedet tale om generationer? Har et fødselsårs nogen indflydelse på individder?  Eller er det udelukkende personprofiler og livsfaser, der spiller ind på medarbejdernes behov, forventninger, værdier, normer og præferencer. Netop det område blev undersøgt, belyst, diskuteret og udfoldet ved konferencen, hvor jeg var så heldig at blive inviteret til at bidrage. 
 


CFL og AS3s konference om Ledelse på tværs af generationer

    

D. 16. marts 2023.

Gennem det seneste 1.5 år har jeg gennem mine workshops og kurser for både private virksomheder og offentlige organisationer mødt ledere, der rekrutterer dygtige og kompetente medarbejdere med diagnoser. Men hvordan bliver medarbejdere med andre behov bedst onboardet, ledet og tilknyttet til arbejdspladsen?
Måske kan artiklen her give dig lidt inspiration.
 


Sådan får du succes med at lede medarbejdere med en diagnose.

    

Hvem er den unge generation på arbejdsmarkedet?

  

D. 14. februar 2023.

I samarbejde med Administrations- og Servicestyrelsen under SKAT har jeg udviklet en række podcasts om ledelse af genertion Z, generationsledelse op psykologisk tryghed i Skatteministeriets koncern. Emner, som de arbejder fokuseret med, for at skabe og bibeholde en attraktiv arbejdsplads for alle deres medarbejdere på tværs af generationer.


Den ene podcast omkring ledelse af unge, er blevet offentliggjort. Måske kunne den være interessant for dig som leder eller HR-professionel, der arbejder med at rekruttere, lede og tilknytte unge medarbejdere. 

D. 2. januar 2023.

Anne Goul Jensen har lavet en række spændende podcasts, der praksisnært sætter fokus på at involvere på arbejdspladsen fra mange forskellige ståsteder.

Målet er at inspirere ledere, medarbejdere og specialister til at give slip og prøve nye metoder af med målet om at blive lidt bedre hele tiden.


Sammen med Anne har jeg lavet en podcast omkring vigtigheden af indvolvering af unge medarbejdere. Se mere på www.annegoul.dk 

 


Podcast. Derfor skal du som leder involvere Generation Z 


    

D. 16 december 2022.

Interesserer du dig for ledelse af unge i sundhedsvæsenet?
Vil du blive klogere på, hvad er vigtigt, før Generation Z oplever en tilknytning til deres arbejdsplads?

Læs med i december udgaven af tidsskriftet for Dansk Sundhedsvæsen, hvor du i et stærkt temanummer gennem flere artikler kan blive inspireret om unge ledere og ledelse af unge


Mit bidrag er en artikel fokuseret på de elementer og ledelsesgreb, der bidrager til at tilknytte den unge generation til sundhedsvæsenet. Artiklen er på side 30-38.

 


Generation Z møder ind med høje forventninger. 

Artikel i tidsskrifte for Dansk sundhedsvæsen. 


    

D. 3. november 2022 kl 9 - 10.00.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har inviteret mig til at lave et oplæg for dem i Ledelsesugen. Målgruppen er ledere fra stat, regioner og kommuner. 

Kaos eller synergi – ledelse på tværs af 5 generationer

Mange ledere oplever at diversiteten hos deres medarbejdere og deres forventninger bliver stadig mere udtalte. Samtidig bliver kampen om de unge medarbejdere kun skærpet fremover. Det stiller nye krav at lede på tværs af 5 generationer.

Videnscafeen tydeliggør forskelle på de 5 generationer og hjælper dig til at lede den unge generation og til at skabe synergi på tværs af generationer.

 


Videnscafé om Generationsledelse.

Oplæg i Ledelsesugen. 


    

D. 4. oktober 2022 havde jeg æren af at sidde i panel om Generationsledelse til et netværksarrangement ved Dansk HRM Forening.


Vi var 4 generationer samlet fordelt på 4 paneldeltagere Kim Staack Nielsen direktør for Dansk HR, forfatter Betina Liliendal til bogen Okay Boomer, den dygtige unge leder Karen Christina Elholm Spuur, der har arbejdet og undervist i Generationsledelse siden 2019. 


Paneldebat om Generationsmødet på arbejdspladsen. Afholdt af Dansk HRM Forening.

    

D. 13. august 2021

Unge ledere er ikke længere drevet af penge og prestige. Det viser en stor forskningsrapport fra erhvervsakademiet Cphbusiness i samarbejde med fagorganisationen Lederne. Her har de spurgt over 1.000 unge ledere i alderen 18-35 år om deres tanker og erfaringer.


De vil have indflydelse og udvikling, viser en undersøgelse. “Virksomhederne må følge med tiden”, siger lektor. Læs Benedictes Borellis artikel omkring unge lederes fravalg af ledervejen.


Akademikerbladet stiller skarpt på unge ledere

    

Hvordan tiltrækker og fastholder arbejdspladser på det specialiserede område den yngre generation?

  

Af Karen Christina Spuur | Social Udvikling 3. udgave juni 2021

Det specialiserede område har et særligt fokus på at fastholde og tiltrække den yngre generation af medarbejder. Særligt de arbejdspladser, der lykkedes med at skabe synergi på tværs af medarbejdersammensætningen lykkedes. 

Sådan lykkes du med at lede fem forskellige generationer

    

Af Karen Christina Spuur | 17. juni 2021

Inden længe skal du lede fem forskellige generationer. Det stiller store krav til dig om at kunne skabe et frugtbart samarbejde på tværs af generationsskel. Få her fem råd om, hvordan du lykkedes med at lede flere forskellige generationer.

Karen Christina Spuur, Anne Essenbæk Toftbjerg Tiltræk og fasthold med nærværende ledelse

Advarsel: Undgå at blive en curlingleder

    

Af Karen Christina Spuur | 28. januar 2021

Mange ledere ønsker at indgå i tætte relationer med deres medarbejdere. Konsekvensen er, at de ender som curlingledere, viser ny undersøgelse. Tjek her, om du er en curlingleder og læs, hvordan du kan undgå at blive fanget i rollen.

Ledelse af unge stiller krav til en leder. Karen Christina Spuur kan hjælpe med at læse ledelesudfordringer. Der skal ærlige værktjer til at fastholde og tiltrække unge.


Magt, prestige og penge er ikke længere nok. Skal de unge vælge at sigte mod et liv som topleder, skal de på samme tid udfordres og holdes i hånden. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport, der bakkes op af eksperter og de unge topchefer selv.

Artikel i Finans

Generationsskiftet truer: Derfor dropper unge lederkarrieren


Finans | 24. januar 2021

Som chef for en ny ung leder, kan du hjælpe vedkommende til at finde fodfæste i lederrollen. En målrettet forberedelse og klar struktur vil hjælpe den nye unge leder til at lykkes hurtigere og bedre i sit første lederjob. Få fem råd om, hvordan du hjælper den nye unge leder.

 

Af Karen Christina Spuur | 14. januar 2021

Sådan leder du unge førstegangsledere


Fem råd til at få unge ledere som trives

    

Af Karen Christina Spuur og Anne Essenbæk Toftbjerg  21.Oktober 2020

Ansvaret for en ny leders trivsel ligger i stor udstrækning i hænderne på deres nærmeste leder. Den nye unge leders succes i lederrollen afhænger i store træk af din investering i dem.

Karen Christina Spuur, Anne Essenbæk Toftbjerg Tiltræk og fasthold med nærværende ledelse
Ledelse af unge stiller krav til en leder. Karen Christina Spuur kan hjælpe med at læse ledelesudfordringer. Der skal ærlige værktjer til at fastholde og tiltrække unge.

Succesfuld ledelse af unge. Artikel i LederWeb

    

Af Karen Christina Spuur | 28. maj 2020

På trods af forskelle kan man udlede tydelige fællestræk for den unge generation af medarbejdere. En adfærd, som både bringer muligheder og udfordringer med sig. Læs her, hvordan du med de rette greb kan støtte dine unge medarbejder i at forløse deres potentiale - og dermed opnå succes med din ledelse af unge. 

 Anmeldelser af bogen - Fra marts, april, maj og juni 2020

 Ledere kan ved simple greb få succes

  - her er værktøjerne     

Af Karen Christina Spuur | 15. januar 2020

Sammen med Anne Essenbæk har jeg forfattet en bog med prakisnære værktøjer til ledere af unge kommet. Målgruppen er ledere og HR, med en interesse i at lykkedes med at tiltrække og fastholde unge medarbejdere.

Unge ønsker at være en del af noget

- det stiller krav til dig som leder     

Af Karen Christina Spuur | 6. november 2019

Generation Y ønsker at bidrage til at gøre verden til et bedre sted. De vil være en del af noget større. De er purposedrevet. Ordet dækker bredt og bruges som vinden blæser, men hvad ligger der egentlig bag begrebet?